SethP's webbplats

Okej! Du har ju faktiskt lyckats "hacka" dig så här långt.. Och då anser du väl givetvis att du ska ha någon slags belöning?
Men här är det dessvärre bara..

tillfälligt avbrott

anonymous.jpgNåväl. Tanken är att jag här ska samla sådant som inte har någon direkt given plats på min ordinarie/"öppna" hemsida. Det kan vara allt mellan himmel och jord och sånt som jag för tillfället tycker är intressant. Innehållet kan dessutom förändras i sin helhet helt utan förvarning. Så.. Se till att hålla koll framöver. Vem vet vad som kan dyka upp?  ;-)

Angående bilden här till höger så sympatiserar jag verkligen med att den som så önska ska kunna vara anonym på nätet. Jag är ingen expert i ämnet, men så gott jag kan så har jag stängt av all övervakning (eller den mesta i alla fall) i Windows 10. Vidare händer det faktiskt ibland att jag bootar upp Tails OS (en variant av Linux) istället för Windows. Liksom att jag aldrig (själv) skickar användarnamn och lösenord, och andra känsligare uppgifter, via exempelvis e-post eller meddelanden utan kryptering.

 

 

Noam Chomsky

Bild ur YouTube-videoI en mycket intressant och lärorik video, på YouTube, pratar USA:s kanske främste dissident Noam Chomsky om media och propaganda. Det viktigaste i hans argumentation är att användningen av propaganda som ett politiskt och ekonomiskt maktmedel inte avslutades med Joseph Göbbels eller Sovjetunionens (och statskommunismens) fall.

(Klicka på bilden för att se videon.)

För vidare studier i Noam Chomskys läror rekommenderar jag att du kollar på ytterligare en film på YouTube: Manufacturing Consent - Noam Chomsky and the Media.

 

 


 

Fallet Aaron Swartz

Här vill jag passa på att verkligen rekommendera en dokumentär om Aaron Swartz (R.I.P). Killed by... "Enter phrase here".
(Klicka på bilden för att spela upp filmen från YouTube.)

Bild ur YouTube-videoDokumentären är ca 1 timme och 44 minuter lång, men den tål att ses. Åtminstone om man är lite intresserad av öden som exempelvis Edward Snowdens. Skillnaden är att medan Edward Snowden "bara" behövt gå i landsflykt så är Aaron Swartz idag död.

Jag har tidigare länkat till och skrivit lite om videon på min blogg (den 21 oktober 2015).

 

 


 

Framtiden för sajten?

Den 28 februari 2019 stängde comhem ner allt utrymme för kundernas egna hemsidor. Så den här sajten är nu helt förpassad till ett ordinarie webbhotell. Detta innebär att adressen hit (URL'n) inte längre är web.comhem.se/seth utan helt enkelt och kort och gott bara sethpylad.se. Detta är dock den minsta förändringen, och för dig som besökare erbjuder sajten än så länge inte några större förändringar alls, eftersom den är synnerligen statisk. Men.. med ett ordinärt webbhotell har jag åtminstone möjligheter som inte har erbjudits tidigare. Nu kan jag experimentera (om och när jag så vill) med databaser, scripting (i form av t ex PHP) och att kanske låta sajten byggas upp i exempelvis WordPress.

Än så länge är jag dock rätt stolt över att ha byggt hela sajten själv, med kodning i framför allt HTML5 och CSS3, även om den till sitt utförande är synnerligen statisk som jag nämnde ovan.

Planeringen är så att jag förmodligen (kanske?) kommer att dela upp sidan i några så kallade subdomäner, nämligen:

  • framför allt en.sethpylad.se
   - som blir en helt engelskspråkig version (steg 1)
  • vidare kanske absint.sethpylad.se
   - med allt absintrelaterat på svenska samlat (steg 2)
  • och i så fall även absinthe.sethpylad.se
   - med allt absintrelaterat fast på engelska (steg 3)

 


 

Slutligen en fråga bara, i all sin enkelhet:
Kan det eventuellt finnas någon finländsk man eller gubbe som heter... Mäkki-Pekki Pakkalainen?
Det låter ju bara för dumt alltså.  :-D