SethP's webbplats - nytt på sajten

Vad är nytt?

På den här sidan kommer jag att skriva om vad som uppdateras på sajten. Så titta gärna här emellanåt om du undrar om jag har lagt ut något nytt.

Omvandlingen till en responsiv design påbörjade jag redan i augusti 2014 men det var dessvärre inte förrän nästan två år senare - juni 2016 - som jag tog tag i det hela och gjorde denna ganska omfattande bearbetning av sajten tillgänglig. Förhoppningen är att den kommer att tilltala dig och framför allt att du, om du använder en mobil eller surfplatta, inte kommer att fnysa och omedelbart bege dig annorstädes.

 
Nyaste ändringarna och tilläggen överst.

 

2022-06-23

På grund av sjukdom så har jag inte befunnit mig hemma, med tillgång till en riktig dator för att redigera den här sajten på. Det återstod bara mobilen. Först trodde jag att det skulle bli mäktigt svårt. Kanske inte så mycket med redigeringen i sig utan mest med filöverföring (FTP) till webbhotellet. Men det visade sig faktiskt låta sig göras. Så tristessen i sjuksängen har nu förbytts i viss aktivitet.. här på sajten alltså.

Några stora uppdateringar handlar det (så klart) inte om. Men jag har i alla fall redigerat mina sidor om absint så att de är lite mer up-to-date och betydligt mera språkligt korrekta. Och så har jag (faktiskt!) bytt ut den sista låten, i skrivande stund, mot en annan i mitt repository . Dock med samma artist och från samma skiva/album.

 

2020-02-12

Wow! Idag lanserade jag SethP's repository (lösenordsskyddade sidor). Där presenteras noga utvald musik som jag önskar att fler ska få upp ögonen (eller rättare sagt öronen) för. Det är en typ av musik som ganska sällan, om ens någonsin, hörs på radio eller på TV, så därför... Sidan är inspirerad av och kommer att vara i ungefär samma anda som det sedan länge insomnade radioprogrammet Lilla bommen. Det enda kruxet med sidan (repository) är att du måste bli inbjuden dit.

(Uppgifter för inloggning hittar du enkelt i min blogg.)

 

2020-02-07

En ny sida har tillkommit. Även denna gången handlar det om kryptering, eller rättare sagt skyddad kommunikation. Nu med den förträffliga lilla appen Signal, som finns för Android, iPhone, Windows, Mac och Debianbaserad Linux... Läs, lär.. och "be safe out there"!

+ ett nytt (men förhållandevis gammalt, från oktober 2018) fotografi tillagt på min personliga absintsida.

 

2020-01-22

Nu har jag (äntligen) lagt till en (ny) e-postadress för den som eventuellt önskar kontakta mig. Den återfinns längst ner på alla mina sidor i form av en brev- eller email-ikon.

Förutom ovanstående så även här... contact.me(a)sethpylad.se
(Skyddas med hjälp av Apache SpamAssassin.)

Dessutom har jag lagt till en liten bannerlänk till webbhotellet Wopsa.se (där jag har hyrt in min webbplats) på startsidan. Lite reklam är de värda tycker jag, ty efter lite strul nyligen med min ftp-inloggning så löste de det hela på bästa sätt och till min belåtenhet.

 

2019-05-10

Lite "nytt" på min Fakta om absint-sida.
Först och främst handlar det om en video om tillverkningsprocessen (med Ted Breaux), och sedan även en bild som illustrerar vilken djungel som råder om man vill köpa rätt och inte, så att säga, slänga pengarna i sjön. Lite ny text har jag också kompletterat med i samband med videon och bilden.

Jag har även hittat ett vid det här laget rätt gammalt fotografi (från mars 2014 då jag provade Jade 1901, tillverkad av ovan nämda Ted Breaux) som jag lagt till bland bilderna på följande sida, Jag och "min" absint.

 

2019-01-09

Mycket små, i princip obetydliga, förändringar och tillägg som föranletts av bytet till webbhotell vid årsskiftet. Främst gäller det bildgallerierna som jag nu har fått att se lite bättre ut (på olika enheter). Men också några smärre tillägg i form av en ny bild och en länkning på min Jag & absint-sida.

 

2019-01-02

Ny adress - Ny hemsida?
Well, alltså.. Nja... Inte riktigt. Inte alls faktiskt. Det är bara mitt gamla hemsidesutrymme (på comhem) som kommer att stängas ner den 28 februari. Så jag blev helt enkelt nödgad att se mig om efter något nytt "utrymme" att placera sajten på. Kanske är det lite gammaldags att ha en egen hemsida nu för tiden, men det är faktiskt något som jag har vant mig vid. Dessutom känner jag som så att ämnet absint (på svenska) är så pass viktigt att det förtjänar ett någorlunda vettigt utrymme. Säkert är det även så med min guide om hur man krypterar sin e-post under det vanligaste operativsystemet på marknaden idag.

Så, det blev ett konventionellt webbhotell (Wopsa.se) och därmed registrering av ett eget domännamn. Där kan jag även experimentera lite med Wordpress, databaser, subdomäner, PHP-skriptning, eventuellt e-posthantering och annat smått och gott när och om jag känner för det. Så tillsvidare, och så långt jag kan se, så är det sethpylad.se som gäller; alltså den domänen som du befinner dig på just nu.   :-)

 

2018-12-05

Ha-ha! ... Lite kul ska man väl ha emellanåt?
Jag har i alla fall skapat en helt ny sida som är rätt så dold, om man så säger, och som du kan prova att "hacka" dig till om du vill. Du kommer dock inte att hitta något särskilt omvälvande där. Bara lite ploj och lite egna funderingar.

Alltså, och som man skulle säga på engelska: This site is, until further notice, quite "hacker" friendly.   :-)

 

2018-11-25

Sidan som tidigare bara ledde till olika länkar är nu borttagen. Den hade ändå passerat bäst före-datum. Nu finns där istället en sida där jag går igenom grunderna i det här med PGP-kryptering under Windowsplattformen.

 

2017-09-26

Den här gången har jag bara fyllt på med lite mer info om svensk absint, som alltså är producerad här i Sverige. Detta hittar du en bit ner på sidan Jag & "min" absint. Vidare har jag lagt till tre nyare fotografier på sidan Övriga (fotografier alltså).

 

2016-06-08

Det finns inget nytt innehåll direkt på sajten utan det är bara en utbytt funktion. Det handlar om bildvisaren, och nu använder jag en som heter fancyBox istället för PhotoSwipe. fancyBox tycker jag är betydligt enklare att konfigurera och den fungerar lika bra (eller dåligt?) på alla länkade bilder på sajten. Bilderna behöver alltså inte längre finnas i ett och samma avgränsade "galleri" utan jag kan forma galllerier eller använda funktionen på enstaka bilder precis som jag behagar. Den största nackdelen är dock att bilderna inte blir lika stora som tidigare på en mobilskärm. Jag är därför väldigt intresserad av PhotoSwipes senaste version, men den verkar vara rätt krånglig att implementera och få till så som man (jag) vill ha den. Krångligare än tidigare upplever jag det som i alla fall.

 

2016-06-02

WELCOME!

Jag publicerar härmed min omarbetade sajt - nu anpassad för såväl mobiler som för stora skärmar. Detta med hjälp av så kallad resonsive web design. I dagsläget hittar du bara information (en hel del sådan i och för sig) om den förträffliga drycken absint samt en del av mina fotografier här. Men mer kommer...