SethP's webbplats - nytt på sajten

Vad är nytt?

På den här sidan kommer jag att skriva om vad som uppdateras på sajten. Så titta gärna här emellanåt om du undrar om jag har lagt ut något nytt.

Omvandlingen till en responsiv design påbörjade jag redan i augusti 2014 men det är dessvärre inte förrän nu (nästan två år senare - juni 2016) som jag tagit tag i det hela och alltså gör denna ganska omfattande bearbetning av sajten tillgänglig. Förhoppningen är att den kommer att tilltala dig och framför allt att du, om du använder en mobil eller surfplatta, inte kommer att fnysa och omedelbart bege dig någon annan stans.

 
Nyaste ändringarna och tilläggen överst.

 

2019-05-10

Lite "nytt" på min Fakta om absint-sida.
Först och främst handlar det om en video om tillverkningsprocessen (med Ted Breaux), och sedan även en bild som illustrerar vilken djungel som råder om man vill köpa rätt och inte, så att säga, slänga pengarna i sjön. Lite ny text har jag också kompletterat med i samband med videon och bilden.

Jag har även hittat ett vid det här laget rätt gammalt fotografi (från mars 2014 då jag provade Jade 1901, tillverkad av ovan nämda Ted Breaux) som jag lagt till bland bilderna på följande sida, Jag och "min" absint.

 

2019-01-09

Mycket små, i princip obetydliga, förändringar och tillägg som föranletts av bytet till webbhotell vid årsskiftet. Främst gäller det bildgallerierna som jag nu har fått att se lite bättre ut (på olika enheter). Men också några smärre tillägg i form av en ny bild och en länkning på min Jag & absint-sida.

 

2019-01-02

Ny adress - Ny hemsida?
Well, alltså.. Nja... Inte riktigt. Inte alls faktiskt. Det är bara mitt gamla hemsidesutrymme (på comhem) som kommer att stängas ner den 28 februari. Så jag blev helt enkelt nödgad att se mig om efter något nytt "utrymme" att placera sajten på. Kanske är det lite gammaldags att ha en egen hemsida nu för tiden, men det är faktiskt något som jag har vant mig vid. Dessutom känner jag som så att ämnet absint (på svenska) är så pass viktigt att det förtjänar ett någorlunda vettigt utrymme. Säkert är det även så med min guide om hur man krypterar sin e-post under det vanligaste operativsystemet på marknaden idag.

Så, det blev ett konventionellt webbhotell (Wopsa.se) och därmed registrering av ett eget domännamn. Där kan jag även experimentera lite med Wordpress, databaser, subdomäner, PHP-skriptning, eventuellt e-posthantering och annat smått och gått när och om jag känner för det. Så tillsvidare, och så långt jag kan se, så är det sethpylad.se som gäller; alltså den domänen som du befinner dig på just nu.   :-)

 

2018-12-05

Ha-ha! ... Lite kul ska man väl ha emellanåt?
Jag har i alla fall skapat en helt ny sida som är rätt så dold, om man så säger, och som du kan prova att "hacka" dig till om du vill. Du kommer dock inte att hitta något särskilt omvälvande där. Bara lite ploj och lite egna funderingar.

Alltså, och som man skulle säga på engelska: This site is, until further notice, quite "hacker" friendly.   :-)

 

2018-11-25

Sidan som tidigare bara ledde till olika länkar är nu borttagen. Den hade ändå passerat bäst före-datum. Nu finns där istället en sida där jag går igenom grunderna i det här med PGP-kryptering under Windowsplattformen.

 

2017-09-26

Den här gången har jag bara fyllt på med lite mer info om svensk absint, som alltså är producerad här i Sverige. Detta hittar du en bit ner på sidan Jag & "min" absint. Vidare har jag lagt till tre nyare fotografier på sidan Övriga (fotografier alltså).

 

2016-06-08

Det finns inget nytt innehåll direkt på sajten utan det är bara en utbytt funktion. Det handlar om bildvisaren, och nu använder jag en som heter fancyBox istället för PhotoSwipe. fancyBox tycker jag är betydligt enklare att konfigurera och den fungerar lika bra (eller dåligt?) på alla länkade bilder på sajten. Bilderna behöver alltså inte längre finnas i ett och samma avgränsade "galleri" utan jag kan forma galllerier eller använda funktionen på enstaka bilder precis som jag behagar. Den största nackdelen är dock att bilderna inte blir lika stora som tidigare på en mobilskärm. Jag är därför väldigt intresserad av PhotoSwipes senaste version, men den verkar vara rätt krånglig att implementera och få till så som man (jag) vill ha den. Krångligare än tidigare upplever jag det som i alla fall.

 

2016-06-02

I dagsläget hittar du bara information (en hel del sådan i och för sig) om den förträffliga drycken absint samt en del av mina fotografier här. Vad det gäller avdelningen "Länkar" så finns det tyvärr inte något (nytt) innehåll just nu, men tanken är att det snart ska länkas till diverse bra och/eller intressanta sajter. Där kommer jag dessutom att samla en del länkar som har med absint och fotografi att göra, men då av mera övergripande karaktär (till startsidor t ex) och inte till specifika saker eller begrepp.